Follow my blog at

Utvalgt moteblogg

Thursday, May 14, 2009

8,8 Kg lettere.... av kaffe..

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking. At nordmenn er glade i kaffe er ikke noe nytt. Allerede på 1850-tallet advarte legestanden mot det store og stadig økende kaffeforbruket i de norske hjem.

I fjor ble det importert 40,8 tusen tonn kaffe til Norge, det vil i snitt si rundt 8,8 kg kaffe per person. Det tilsier at alle nordmenn over 15 år i snitt drakk rundt fire kopper kaffe daglig.... Nordmenn i alle sosiale lag hadde tydeligvis fått smaken på kaffe. Kilde: http://www.ssb.no/vis/magasinet/slik_lever_vi/art-2006-02-20-01.html

Da er det jo morsomt at jeg da ikke har smakt mer enn 5 slurker kaffe i mitt liv, og DET skjedde nemlig på tirsdag. Det smakte GRUSOMT (sorry Eva) enda jeg hadde en flink barrista til å lage kaffen. Hva er det som er så godt med kaffe folkens? Jeg trenger å forstå det. Jeg smakte en dobbel kaffe mocca, og det skal ifølge alle mine venner IKKE ha en smak av kaffe??

4 comments:

Guro Elisabeth said...

Ta en enkel neste gang vennen!!

La Chula said...

jeg prøvde å forklare Eva det, men uff.. Tror ikke enkel hjelper heller! Det smakte gammelt lunket vatten:(

Jürgen said...

Du får gjøre som småunger flest.. Starte på caffe latte med alvorlig mye mint eller caramel sirup i :D Nom Nom Nom... også går du over til latte helt uten smak, og så over på svart kaffe med litt melk i, og så svart kaffe!

La Chula said...

hahaha! hvordan skjønte jg at du ville komme med et fantastisk godt tips!??:p MEN JEG HATER jo sirup.. Får holde meg til Pepsi Max på cafè som alle andre småttiser under 14 år!!:) Så latte er det beste å starte med?? Det blir neste gang jeg stikker på cafebesøk, så skal du få feedback!! Uuuurgh